- Описание
Сортове: 100% Примитиво.
Лозя: Селектирани лозя, третирани чрез метода „Алберело“, разположени в трите провинции на Саленто: Лече, Бриндизи и Таранто.
Винификация: Гроздето се бере много рано сутринта – до 09:00ч. след изгрев слънце. Пресова се веднага и ферментира чрез метода за червено вино на температура 25-27°С за около 10 дни. След алкохолната ферментация виното се прехвърля в стоманени контейнери до месец март, слеващ годината на реколтата, когато започва бутилирането.
Виното: Дълбок, червен цвят. Приятен, кадифен, плътен и топъл аромат.
Вкус: Вкусът на виното е с отлична структура.
Препоръчва се с: червени, печени меса и зрели сирена.
Температура на сервиране: 16–18°С.
Оптимално съхранение: 1 до 2 години - съхранявано в бутилки, поставени в хоризонтално положение на хладно и тъмно място.