ШИРАЗ МОНТЕПИЕТРОЗО
Тегло: 0.750мл.
-10.00 %
-
22.90 лв.20.61 лв.
- Описание
Сортове: 100% Шираз.
Винификация: Добре узрялото грозде се бере в началото на октомври. Винифицира се по традиционния метод „in rosso” с мацерация 8-10 дни. Ферментирането протича при температура 28-30°С. Новото вино отлежава в иноксови съдове докато дойде време за бутилиране.
Виното: Цветът e рубиненочервен с виолетови нюанси. Носът е елегантен с плодови нотки – къпини и френско грозде.
Вкус: Свеж, плътен и балансиран, с харакерна за сорта пикантна сладост на финала.
Препоръчва се с: червени меса, патица, гъска, дивечови птици, печено агнешко, отлежали сирена както и с леко пикантни ястия.
Температура на сервиране: 16–18°С.