ВАЛПОЛИЧЕЛА ЛАМБЕРТИ
Тегло: 0.750мл.
-
12.50 лв.20.61 лв.
- Описание
Сортове: Корвина, Рондинела, Молинара.
Лозя: Разположени са върху варовикови хълмове на 200 метра надморска височина, а теренът е примес от камъни, глина и базалт, останал още от периода на кредата. Добив на грозде за вино – 70%.
Винификация: Добре узрялото грозде се бере в началото на октомври. Винифицира се по традиционния метод „in rosso” с мацерация 8-10 дни. Ферментирането протича при температура 28-30°С. Новото вино отлежава в иноксови съдове, докато дойде време за бутилиране.
Виното: Рубиненочервено на цвят. На вкус е топло и елегантно - с деликатни плодови аромати (конфитюр от череши и виолетки) и свежи танини. Финалът е приятен, с долавяне на послевкуса на череши и бадем. Изключително приятно за консумация през пролетно-летните периоди на годината.
Препоръчва се с: колбаси, първи ястия, бели меса, домашни птици, сирена с по-дълъг период на зреене.
Температура на сервиране: 16–18°C.