- Описание
Cортове: 100% Просеко.
Лозя: Селектирани от най-добрите хълмисти райони на Тревиджано.
Винификация: Набрани на ръка малко преди пълната физиологична зрялост с цел да се запази киселинността, гроздовете биват незабавно и нежно пресовани за извличане на младата мъст. Следва: на първо място температурно контролирана алкохолна ферментация (16°C – 18°C) за производството на основното вино. След това виното реферментира в затворени резервоари под налягане – т. нар. “prise de mousse” (вторична ферментация за получаване на искри/мехурчета в бутилки).
Виното: Светъл, ярък сламен цвят, с фина и устойчива пяна. Чист, много привлекателен аромат на натурална остатъчна захар и приятен ароматен послевкус.
Препоръчва се с: ордьоври, деликатни предястия, студени бели меса, риба, печени на фурна сладкиши. Отличен аперитив.
Температура на сервиране: 6–8°C.