- Описание
Prosecco Valdo. През 1926 г. групи от предприемчиви производители от зоната Valdobbiadene решават да се присъединят една към друга и установяват Società Anonima Vini Superiori, винопроизводствена компания, отдадена на производство на пенливи вина от Prosecco и Cartizze. Чрез усъвършенстване на съществуващите техники и създаването на патенти, които да ги подкрепят, компанията подобрява качеството на пенливите вина от Valdobbiadene и скоро след това става водещ винопроизводител. В началото на 40-те години компанията достига пълния си потенциал, когато тя е придобита от семейство Болла от Верона и се превръща във Valdo Spumanti.
Серджо Болла, бащата на сегашния президент Пиерлуиджи, се фокусира върху разширяване на продажбите в цяла Италия и в чужбина чрез създаване на нови производствени и търговски цели и като резултат представя Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG на останалата част от света. Valdo създават изтънчена гама от продукти, за да отговори на нуждите на различни клиенти по света. Това е в резултат на създаденото School of Sparkling Wines, продължителните изследвания и лидерството в бизнеса на семейството Бола, което довежда до успех компанията, класирайки се сред първите създатели на пенливо вино в Италия.
Сорт: 100% Глера
Регион: Тревизо, Италия
Температура на сервиране: 8-10 градуса
Описание: Гроздоберът се извършва в средата на септември и е ръчен. Гроздето преминава през нежно пресиране при контролирана температура от 18 градуса С. 3 месеца отлежава по метода Шармат, следван от 3 месеца в бутилка. Характеризира се с блед сламест цвят със зелени оттенъци. С лек и приятен плодов букет, доминиран от узряла дива ябълка и нотка на акация. На вкус е определено плодово с ярък и жив финал.