СИРЕНЕ РИКОТА
Продукти: КРАВЕ МЛЯКО
Тегло: 0.250гр.
-
3.99 лв.3.59 лв.
- Описание
Сирене Рикота - 0.250 гр. Историята на рикотата е много древна. Редица исторически документи потвърждават нейното производство още от времената на древните египтяни и шумери. Била е използвана много и през гръцката и римската епоха. Изглежда е била лидер в призводството през Средновековието. Терминът „рикота” произхожда от латинското „recoctus", което означава „сварен на висока температура". На температура от 80-85 градуса към суроватката се добавя киселинно вещество, което спомага на подквасата да достигне плътността и да стане на малки люспички, които се натрупват на повърхността. С решетъчна лъжица се обира сирището и се оставя да се отцеди в типични надупчени кошници за около 24 часа докато се добие желаната консистенция.