- Описание
Сортове: 100% Пино гриджо.
Лозя: Селектирани лозя в Трентино Венето, разположени по дължината на долината на “Аdige e Friuli” върху каменисти, наносни и много дренирани почви. Надморска височина около 200 м.
Винификация: Гроздето се бере в края на месец септември, винифицира се по т.нар. „бял метод” със статична декантация на студено на мъстта. Ферментира на 16-18°C. Новото вино отлежава в стоманени съдове докато се стигне до студено стерилно бутилиране.
Виното: Бледожълт цвят, дълбок аромат на полски цветя с нотки на мед и банан.
Вкус: Сух и балансиран, нежен, с приятна мекота, но в същото време свеж и ярък. Продължителен и приятен послевкус на узрели круши.
Препоръчва се с: предястия, деликатни основни ястия, риба, бели студени меса.
Температура на сервиране: 10-12°C.