- Описание
Сортове: Корвина, Рондинела, Молинара.
Лозя: Отглеждани в най-античната класическа област - на брега на езерото Гарда(частта към Верона). Разположени са върху хълмове, които са с произход от морени - каменисти, предимно скелетни почви. Добив на грозде за вино – 70%.
Винификация: Гроздето се бере в средата на септември – малко преди да е узряло напълно. 12 часова мацерация на мъстта до получаване на точната тоналност на цвета. Мъстта ферментира на контролирана температура (16°С). Виното отлежава за кратко в иноксови съдове и след това се прилага студено стерилно бутилиране.
Виното: Яркорозов цвят с оттенък на череша. Изтънчен аромат с нотки на горски плодове и свежи теменужки. Изключително приятен и сух вкус, примесен с деликатни плодови нюанси и послевкус на череша.
Вкус: Много приятен и сух вкус, примесен с деликатни плодови нюанси и послевкус на череша.
Препоръчва се с: италиански предястия, ордьоври, първи ястия, риба, бели студени меса.
Температура на сервиране: 12–14°C.