- Описание
Копа отлежала - 100 г
Копа ди Парма се приготвя от внимателно почистената част от висококачествен свински врат. Произвежда се в административните райони на Парма, Модена, Реджо Емилия, Мантова, Павиа и общините по поречието на река По, представляващи част от административните области на провинциите Лоди, Милано и Кремона. Със своя мек, устойчив вкус на небцето и деликатен аромат, Копа ди Парма е отличен като предястие, идеален е и като допълнение по време на хранене, съчетан с добро бяло вино от района на Парма. Заради уникалните си вкусови качества Европейската общност ѝ даде сертификат за качество IGP (защитено географско наименование). Това е гаранция за консуматорите, тъй като е документ, който малко продукти са си извоювали. Сертификатът е и гаранция за производителя, тъй като го предпазва от възможни имитации. IGP маркира типични продукти, чиито качества, репутация и характеристики могат да се отъждествят с конкретен географски регион. Най-малко една от фазите на изработка на един продукт IGP трябва да се извършва в тази географска зона.