- Описание
Салам Мортдела с шамфастък- 100 г
Със своята шествековна история, италианската Mortadella con pistacchi, е абсолютна кралица на качественото бързо хранене. Нейното родно място е Болоня. Точно там и в цялата област Емилия Романа се произвеждат вкусотии, прославили италианската кулинария по света. Според една от теориите „Мортадела” идва от латинската дума myrtatum - ароматен храст(мирта), който се е използвал някога за приготвяне на колбас, силно наподобяващ мортаделата. Той бил любимо лакомство на древните римляни. Друга версия приписва наименованието на хаван с чук (mortero), употребявани при изработката на вкусния колбас. Главните съставки на колбаса са същите като едно време: първокласно свинско месо, парченца сланина, зрънца кориандър, сол, бял пипер, зрънца черен пипер, различни подправки или шамфъстък. СЪСТАВ: свинско месо, свинско шкембе, сол, шамфъстък (0,4%), подправки.