- Описание
Сортове: Корвина, Пино Неро, Мерло.
Лозя: Селектирани лозя в някои от най-плодородните зони за вино във Венето. Средното производство е 120 квинтала от хектар с доходност от 70% вино.
Винификация: След като гроздето достигне правилния баланс между киселинност и захарно съдържание, то се винифицира чрез метод за бяло вино. Мъстта се пресова нежно, следва студено утаяване и ферментиране в стоманени бъчви за период от три до пет седмици в зависимост от сорта грозде и температурата (между 15–18°С). Базата за вино се разлива в бетонни резервоари с инертен газ азот (по този начин се избягва контакт с кислорода, в резултат на което съдържанието на ароматни въглеводороди остава непроменено). Последващата повторна ферментация се провежда в малки затворени резервоари с помощта на добавена концентрирана захар от същите гроздови бази и селектирани дрожди с минимална продължителност 45 дни – по-дълъг период от които и да било натурални полуискрящи вина. Така се гарантират по-фини и по-устойчиви перли, маята е постепенно премахната чрез филтриране, след което е възможно финалното студено бутилиране след продължителна стерилна филтрация.
Виното: Мимолетна розова пяна и живителен мус. Коралово розов цвят, фин и деликатен букет с нотка на теменужки. Сухо, леко пенливо вино с продължителен плодов аромат и с мека пълнота на небцето.
Препоръчва се с: всички деликатни храни, леки предястия, паста, всички храни с основа от бели меса, също така отлично като аперитив.
Температура на сервиране: 8°С.